Jan 20, 2014

PRAWN CURRY






Lauantai-illalliseksi laitoin kaikkea mitä kaapista löytyi porisemaan kookosmaidon ja chilitahnan kanssa. Jäisten ravunpyrstöjen kuoret lähtevät kuin sukka jalasta vetämällä, kun ne on ensin huudottu haaleassa vedessä.

Tarvitset:
- vihanneksia (porkkana, parsa) palottuna
- pakaste-jättiravunpyrstöjä (keittämättömiä)
- 2-3 rkl curry-tahnaa (vihreä)
- prk kookosmaitoa
- nuudeleita
- kastikkeita antamaan suolaa (soija/ kalakastike/ osterikastike/ teriyaki)
- inkivääriä
- valkosipulia
- korianteria

Laita kattilaan kookosmaito, chilitahna ja maustekastike keittymään miedolla lämmöllä. Lisää inkivääri ja valkosipuli, sekä "kovuusjärjestyksessä" (ensin porkkana tässä) kaikki aineet. Ravut lisätään viimeisenä (niiden tarvii kypsyä vain sen verran, että muuttuvat pinkeiksi) tuoreen korianterin kanssa.

This is very simple Saturday supper. You can basically cook everything in chili paste spiced coconut milk. Peeling frozen prawns is very easy when rinsed in lukewarm water first. Just pinch the tail and pull like a sock.

The recipe:
- fresh vegetables cut to rough pieces
- frozen prawns (uncooked)
- 2-3 tbs curry paste
- can of coconut milk
- noodles
- soy/ fish/ oyster/ Teriyaki sauce to give salty flavor
- ginger
- garlic
- cilantro

Boil gently everything in curry paste and sauce spiced coconut milk. Start with the hard vegetables (+ fresh ginger and garlic) and add prawns last with the fresh cilantro. Cook until the prawns are pink.

1 comment:

Saa osallistua :) - Leave a message and I'll get back to you!